UUSIMMAT | LUETUIMMAT | OSASTOT

Talvella iho kuivuu

Talvi tekee tuloaan ja ihossa alkaa jälleen näkymään enemmän ja enemmän kuivumisen merkkejä. Iho tuntuu kiristävältä, jopa hilseilevältä, juonteet ovat voimakkaammin esillä ja meikkikään ei tahdo istua. Kun tuntuu ettei mikään auta, silloin on syytä tarkistaa omat kotihoitotuotteet.

Vuodenajat vaikuttavat ihoomme

Suomalainen iho on usein ohut ja kuiva, joka vaatii hyvää ja hellää huolenpitoa. Ihon suojaaminen ja vahvistaminen ovat todella tärkeitä asioita, jotka kannattaakin aina muistaa kuivan ihon hoidossa. Neljän vuodenaikamme takia ihomme on alttiina lämmönvaihteluille ja erilaisille sää olosuhteille, joka jo itsessään kuormittaa ihoa. Myös sen takia omat ihonhoito tuotteet on syytä päivittää ainakin muutaman kerran vuodessa.

Kesällä ihomme voi olla hyvinkin erilainen kuin talvella, jolloin epäpuhdaskin iho voi olla erittäin pintakuiva. Silloin kotihoitotuotteiden valinta saattaa olla haastavaa. Jos et itse tiedä tarkkaa ihotyyppiäsi ja sille sopivia tuotteita, kannattaakin suunnata kosmetologille. Me Kosmetologit kartoitatamme juuri sen hetkisen tilanteen ihossasi ja ohjeistamme ihonhoidossa ja sopivien tuotteiden valinnassa.

BTB13 -sarjasta löytyy apu monenlaisiin iho-ongelmiin

Kuivassa ihossa saattaa olla myös muita haasteita, kuten ihosairauksia: Atopiaa, couperosaa, ruusufinniä, jotka vaativat vielä erityistä huomiota. BTB13 -ihonhoitosarjasta löytyy näihinkin kaikkiin ongelmiin apu! Sarjan hoitotuotteissa on kaikki ne vaikuttavat ja hoitavat aineet mitä iho tarvitsee, eikä yhtään mitään mitä iho ei tarvitse. Tuotteissa yhdistyvät viimeisin tiede ja luonnollinen puhtaus. Myös tuoksut tulevat puhtaista luonnon raaka-aineista, jolloin tuotteet sopivat erinomaisesti myös tuoksu herkille!

Ainutlaatuinen patentoitu suomalainen BTB13 yhdiste uudistaa ja vahvistaa ihoamme.

Iho tarvitsee myös vitamiineja!

A-, B-, C- ja E-vitamiinit ovat ihon hyvinvoinnille ne tärkeimmät vitamiinit.

B- vitamiini on näistä se kosteuttavin. B -vitamiini toimii ihon antioksidanttina, suojelee ihon solukalvoja, parantaa ihon mikroverenkiertoa, edistää solujen hapensaantia ja lisää niiden kosteudensäilyttämiskykyä. Lisäksi B-vitamiini parantaa sidekudoksen kiinteyttä ja suojaa ihoa ilmastollisilta haittatekijöiltä.

Prebiootit

Prebiootiti parantavat ihon mikrobiomia ja ne myös suojaavat ihoa. Ne ovat luonnollisia hiilihydraatteja, joita iholla pysyvästi elävät hyödylliset mikrobit käyttävät ravinnokseen. Prebiootit siis vahvistavat ihon hyödyllistä mikrobikantaa!

Hyaluronihappo on tärkeä kosteuttaja

Moni kuivan ihon tuotteista sisältää myös hyaluronihappoa! Hyaluronihappo on pitkäketjuinen sokerimolekyyli, joka on erittäin tehokas kosteuttaja. Sitä esiintyy luonnollisesti sekä ihmisen ihossa, että muissa kudoksissa. Hyaluronihappo on avainasemassa ihon kosteuspitoisuuden ylläpitämisessä ja sitä käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa sen luonnollisuuden ja turvallisuuden takia. Ihoon ulkoapäin tuotu hyaluronihappo lisää nopeasti ihon täyteläisyyden ja kimmoisuuden tunnetta. Sanoisinko, että ei mikään turha sokerimolekyyli! 😉

BTB13 tuotteet sisältävät näiden kaikkien lisäksi myös hoitavia luonnon kasviöljyjä sekä uutteita.

Kaikki nämä tekevät BTB13- ihonhoitosarjasta erittäin tehokkaan myös kuivalle iholle!

Kuivan ihon kanssa eläminen ja sen tehokas hoito

Omassa ihossani kuivuus on ehdottomasti se haastavin ongelma. Välillä tuntuu kuin iho olisi paperin ohut. Nyt kun olen myös hieman päälle 30- vuotias olen huomannut, että ihoni on paljon vaativampi kuin ennen! Pelkkä hyvä ihonpuhdistus ja kosteusvoide eivätkään enään riitä vaan nyt mukana on päivittäin seerumi, öljy ja silmänympärysvoide sekä viikottain kuorinta ja tehokas naamio.

Oman ihoni kuivuus näkyy eniten ihon sävyssä, meikin istuvuudessa, väsymyksen merkkeinä, pintahilseilynä, punoituksena ja välillä myös iholleni tulee pienenpientä röpelöistä näppyä. Hyvillä ja laadukkailla tuotteilla saan tilanteen aina pian hallintaan

Välillä myös hyppään kollegani petiin kosteuttavaan kasvohoitoon.  Joskus tehdään rauhoittavaa, rentouttavaa kasvohoitoa, joskus
laitehoitoja tai kemiallisia kuorintoja. Kun iho on ammattilaisen pedissä käsitelty iho tuntuu pitkään hyvältä ja on ihanaa saada välillä itsekin hoitoja!<3

Kärsitkö myös miliumeista?

Miliumit, eli luufinnit, ovat myös yleinen vaiva kuivuudesta kärsivälle iholle. Ne ovat talikertymiä, kovaa sarveismassaa eli keratiinia. Talirauhanen menee tukkoon ja hiljalleen tali muuttuu keratiinimassaksi, joka koteloituu. Tästä syntyy kova, pieni helmi iholle. Mutta ei huolta! Miliumeista pääsee eroon. Ei toki kotikonstein, mutta me kometologit poistamme niitä neulan avulla. Joten ethän poista niitä itse kotona, silloin arpien ja tulehduksien riski kasvaa.

Älä käytä saippuaa!

Saippualla puhdistaminen kuivattaa liiallisesti ihoa. Moni pitää saippuan puhdistavasta, jopa kuivattavasta tunteesta iholla. Tämä ei todellakaan kannata, sillä pesu saippualla vie iholta hyvät bakteerit pois, liika hygienia ei siksi ole hyväksi, ihon ei kuulu olla steriili.

Vinkki!
Levitä voide aina kostealle iholle! Kosteus sitoo voiteen tehokkaammin ihoon. Jos hoitovoiteen levittää täysin kuivalle iholle, voide ei pääse kunnolla imeytymään, jolloin voide saattaa
jäädä turhaan vain ihon pinnalle. Joten ennen voidetta, kasvovesi sekä seerumi!

Kerronkin seuraavassa oman ihonhoitorutiinini ja tuote vinkkejä kuivan ihon hoitoon!

Tehokas kaksoispuhdistus

Tykkään käyttää monipuolisesti BTB13- ihonhoito sarjan tuotteita. Käyttämäni Pro-Age linja sopii myös erinomaisesti kuivalle iholle, joka kaipaa jo lisäksi kiinteyttävää vaikutusta! Kaikki tuotteeni kotikäytössä ovat BTB13- sarjan tuotteita. Ne vaan ovat omasta mielestäni parhaita omalle iholleni ja usko pois olen kokeillut todella monia sarjoja ennen tätä!

Suosin kaksoispuhdistusta, sillä itse käytän meikkiä melkein päivittäin, joten on hyvin tärkeää saada meikki huolella poistettua. Iltaisin puhdistan pitkän kaavan mukaan ja aamuisin usein puhdistan vain kasvovedellä tai misellivedellä.

Iltsaisin käytän BTB13 sarjan Gentle Cleansing Oil -puhdistustuotetta. Tämä öljy puhdistaa iholta rasvaliukoiset aineet, kuten talin,  meikin, aurinkosuojan, ilmansaasteiden jäämät. Puhdistusöljyä voidaan myös käyttää silmämeikinpoistoon! Öljyn jälkeen käytän vielä Cleansing Foam -puhdistusvaahtoa. Vaahto on hellävarainen ja puhdistaa tehokkaasti kasviperäisillä aineilla. Tuotteen sisältävät, ruusunmarjauute, C- vitamiini ja BTB13 -yhdiste kosteuttavat ja hoitavat ihoa vähentäen ihon ärsytysreaktiota. Tämä tuote myös sopii erinomaisesti silmämeikin poistoon, sekä ripsienpidennysten puhdistukseen.

Viimeistelen puhdistuksen Gentle Micellar Water misellivedellä. Misellivettä voi käyttää sellaisenaan tai puhdistuksen viimeistelyyn muiden puhdistustuotteiden jälkeen. Tuotteen erinomaisen puhdistustehon lisäksi se kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Misellivesi on all-in-one puhdistustuote, jonka sisältämät misellirakenteet imaisevat itseensä niin meikin kuin muun ihon pintaan kertyneen lian. Täydellinen vaihtoehto erityisesti nopeaan ja helppoon ihonpuhdistukseen! Itselleni tuote on ehdoton suosikki kylpylään, reissuun ja mökille! Näillä tuotteilla saavutetaan erittäin puhdas ja raikas lopputulos, jolloin iho on täysin puhdas ja vastaanottavainen seuraaville tuotteille.

Kuiva iho tarvitsee säännöllistä kuorintaa

Välillä kuulen väitteitä, että kuivaa ihoa ei saisi kuoria. Tämä ei pidä ollenkaan paikkaansa. Kuivalle iholle on nimenomaan tärkeää säännöllinen kuorinta, jotta kosteuttavat tehoaineet pääsevät imeytymään tehokkaasti. Parhaimmatkaan tuotteet eivät pääse imeytymään kuivan ja hilseilevän ihosolukkokerroksen läpi.

Tästä syystä kuorin kasvojeni ihoa kerran viikossa. Kuorintaan käytän omaa suosikkiani, BTB13 Pro-Age Duo Scrub kuorintaa. Säännöllinen ihonkuorinta edistää ihon hyvää terveyttä, kirkastaa ja uudistaa ihoa, sekä parantaa aktiiviaineiden imeytymistä ihoon, kuten naamioiden, seerumeiden ja voiteiden! Tämä kaksivaikutteinen kuorinta on oma Must- tuote! Mekaanisesti kuoriva bambujauhe sekä kemiallisesti ihon
pintaproteiineja liuottavat, luonnolliset AHA- hapot takaavat tehokkaan kuorinnan ihollesi! Tämä kuorinta myös kosteuttaa sekä kiinteyttää ihoa parantamalla prokollageenin tuotantoa.
Annan tuotteen vaikuttaa kasvoillani 3-5 minuuttia. Sen jälkeen hieron kevyesti kostein sormin ja huuhtelen runsaalla vedellä. Muista levittää tuote ensin kuivalle iholle! AHA-hapot lakkavat toimimasta kun tuote on kosketuksessa veden kanssa.

Lisäkosteutta tehokkailla naamioilla

Naamioita käytän myös kerran viikossa, joskus jopa useammin. Riippuen kuinka vaativa ihoni sillä hetkellä on.

BTB13- Pro-Age Vitamin Mask on tehohoito, joka heleyttää, kirkastaa ja vahvistaa ihoa! Vitamiini sisältää aktiivisen coctailin iholle tärkeitä vitamiineja, jotka tekevät tästä naamiosta supernaamion! Levitän naamion kasvoille, kaulalla ja dekolteelle. Annan naamion vaikuttaa ihollani noin 15minuttia, jos ihoni on oikein kuiva käytän tuotetta yönaamiona yövoiteen tapaan. Iho on aamulla niin pehmeä
ja silkkinen!

Kosteussuihke pelastaa päivisin!

Yksi monista suosikeistani, joka sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa on BTB13 Ultimate Moisturiser! Helppokäyttöinen spray sisältää monipuolisen yhdistelmän myös muita tehokkaita, ihoa kosteuttavia aineita, kuten Natrium PCA:ta, glyseriniä ja pantenolia, jotka sitovat kosteuden napakasti ihoon. BTB13- yhdiste suojaa ihosoluja stressiltä ja kirkastaa ihoa! Kosteussuihketta voi käyttää ihon kosteuttamiseen ja virkistämiseen useita kertoja päivässä, myös meikin päälle! Erinomainen tuote helpottamaan kuivan ihon kiristävää tunnetta päivän aikana meikin päälle suihkutettuna!

Seerumit, hoitotuote jota ei saa unohtaa!

 

BTB13 Pro-Age- hoitolinjan tärkein tuote on seerumi! Sen säännöllisellä käytöllä saadaan aikaan hämmästyttäviä tuloksia. Vaikutukset perustuvat BTB13- yhdisteen l- karnitiiniin ja oroottihappoon, joita on ihossa itsessäänkin, mutta niiden määrä vähenee iän myötä. Tämä yhdiste aktivoi ja energisoi ihosoluja ja sen sisältämä oroottihappo edistää ihon uusiutumista! Seerumi kirkastaa ihoa ja parantaa sen kosteudensitomiskykyä tekemällä ihon rakenteesta tiiviimmän ja vahvemman. Palauttaa ihon nuorekkaan kimmoisuuden ja sileyden. Joten jos tähän asti olet mennyt ilman seerumia nyt on aika aloittaa sen käyttö 🙂 Hoitoseerumi levitetään oman suosikki voiteen alle, aamuin illoin. Itse tykkään käyttää seerumia päivällä, jolloin yöllä hoidan ihoani öljyillä, kerron seuraavassa lisää. 🙂 

Aamulla kasvovoide, illalla marjaöljy

BTB13- sarjan tuotteet ovat mahtavia myös siksi, että voiteet käyvät käytettäväksi päivin sekä öin, joten et välttämättä tarvitse erillisiä päivä ja yövoiteita.

Itse käytän päivällä kosteusvoidetta ja yöllä öljyä. Oma suosikkini talviaikaan on BTB13 Moisturising Cream. Ruusunmarjauutteesseen formuloitu tehokosteusvoide on hyraluronihapolla vahvistettu ihon syväkosteuttaja, joka sisältää suojaavia prebiootteja sekä ihoa vahvistavia peptidejä. 

Rakastan öljyjä!

Öljyjä voi toki myös käyttää päivällä, mutta itse tykkään käyttää niitä yöaikaan, jolloin öljy pääsee nukkuessa rauhassa imeytymään. BTB-13 Omega-3 Artic Berry Oil on aivan ihana marjaöljy! Arktiset marjat saavat poikkeuksellisen voimansa pohjolan yöttömän yön auringosta. Mustaherukan, vadelman, mustikan, tyrnin ja karpalon siemenöljyt tuovat iholle korkealaatuisia vitamiineja ja omega-3 rasvahappoja. Välttämättömät omega-3 rasvahapot ovat oleellisia solun koko toiminnalle. Ne ehkäisevät ikääntymistä ja ihon kuivumista sekä parantavat pintaverenkiertoa ja solujen ravinnonsaantia. Omega-3-rasvahapot tekevät ihosta tasaisemman ja nuoremman, ne myös hillitsevät tulehdusreaktioita iholla! Tätä öljyä voidaan käyttää sellaisenaan myös seerumin jälkeen tai voit yhdistää sitä BTB13 voiteisiin.

 Herkkä silmänympärysiho

Silmänympärysvoide, sitäkään ei pidä unohtaa. Silmänympärysihon alue on herkempi ja ohuempi kuin muu iho kasvoilla, joten on tärkeää, että hoidamme aluetta sille tarkoitetuilla tuotteilla. Myös ikääntymisen merkit näkyvät usein ensimmäisenä juuri tällä alueella.

Itse käytän Pro-Age linjan Eye Cream tuotetta. Se kiinteyttää ja uudistaa ihoa, häivyttää tummia silmänalusia aktivoimalla kuona-aineiden poistumista iholta ja soluista. Ihosta tulee kiinteämpi, sileämpi ja kosteutetumpi! Itse tykkään pistää hetkeksi voiteen jääkaappiin, ihana tunne levittää viileä tuote hierovin liikkein silmänympärysihon alueelle. Viileys poistaa turvotusta tehokkaammin! Ja sehän passaa ainakin itselleni! 🙂

Monitoimituote Probiotic Balm

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisempänä, esittelen teille vielä talven supertuotteen: BTB13 Probiotic Balmin! Aivan ilmiömäisen hyvä tuote talveen. Probiootit parantavat ihon puolustuskykyä nostamalla hyvien mikrobien määrää iholla. Sisältää ihoa hoitavia ja suojaavia jojoba-, mustaherukka- tyrni- ja viinirypäleensiemenöljyjä. Tämä monikäyttöinen Probioottibalmi tuo apua herkälle ja kutiavalle iholle. Vedetön voide sopii myös ulkoiluvoiteeksi suojaamaan ihoa kylmän, viiman ja kuivuuden vaikutuksilta. Lisäksi loistava tuote kuivien huulten hoitoon tai suojavoiteeksi couperosa iholle saunaan.

Itse käytän balmia aina kun iholleni ilmestyy kuiva, punoittava läiskä. Niitä tulee iholleni useamman kerran talvessa ja silloin on mahtavaa, että apu löytyy läheltä.

Levitä BTB13 Probiotic Balmia haluamallesi ihoalueelle useita kertoja päivässä ongelman tarpeen mukaan. Itsen käytän tuotetta myös kuvien kantapäiden hoitoon!

Laitoin jokaiseen mainitsemaani tuotteeseen linkit teille valmiiksi suoraan kauppaamme, niin pääset kätevästi hankkimaan nämä talvi-ihon pelastajat myös itsellesi!

Tässä olivat parhaat vinkkini ja neuvoni, joilla sinäkin voit selviytyä talvesta ilman kuivuuden tunnetta ihollasi!

 

-Ursula

Jaa tämä artikkeli ystävillesi!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on telegram

Kurkkaa myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *