UUSIMMAT | LUETUIMMAT | OSASTOT

Hiuspohjan ongelmat ja -hoito

Ikävästä vaivasta eroon?

Hiuspohjan ongelmat sekä hiustenlähtö ovat ikäviä ongelmia. Usein myös nämä kaksi kulkevat käsikädessä. Kuin hiuspohja voi huonosti, myös hiukset voivat huonosti.

Hiuspohjan ongelmiin sekä hiustenlähtöön voi olla monia syitä, joista kerronkin teille hieman lisää alempana. Ensiksi kuitenkin kannattaa miettiä onko omille hiuksille sopivat tuotteet käytössä? Hiuspohjiakin kun on erilaisia, ihan niin kuin ihotyyppejä kasvojen ihonhoidossakin.

Hieman alempana olen siis eritellyt erilaisia yleisempiä hiuspohjan ongelmia sekä esittelen teille tehokkaat ja lempeät tuotteet näiden hoitoon, jotta sinä voit nauttia terveistä hiuksistasi ilman ärsytyksiä. <3

Kaupastamme löytyvät EkoPharman sekä BTB13 sarjan tuotteet ovat suomalaisia ja Suomessa valmistettuja tuotteita, joissa käytetään paljon luonnon omia marja-, ja kasviuutteita. Raaka-aineita ostetaan suomalaisilta lähituottajilta. EkoPharma on puhdasta luonnonkosmetiikkaa ja BTB13 on patentoitu suomalainen yhdiste joka parantaa solujemme energia aineenvaihduntaa. Tätä yhdistettä löytyy luonnostaan meidän soluista, joten mikään vieras aineyhdiste se ei meidän kehollemme ole. BTB13 sarjan tuotteilla onkin saatu hyviä tuloksia aikaan hiustenlähdön hoidossa.

Rasvoittuva hiuspohja

Rasvoittuva hiuspohja on yleinen vaiva ja tätä esiintyy noin kolmasosalla suomalaisista, eli talia erittyy liikaa. Bakteerit ja hiivat muuttavat talin juoksevampaan muotoon ja tällöin hiukset rasvoittuvat nopeammin. Rasvaisuus saa hiukset näyttämään tahmaisilta ja latteilta. Syitä talin runsaaseen erittymiseen ovat hormonitasapainon häiriöt, ruokavalio, jatkuva päähineen käyttö, stressi tai ympäristövaikutukset. Yleinen virhe on venyttää pesuväliä kun pesuväliä pitäisi tihentää. Olisi hyvä käyttää shampoota, joka pesee talin tehokkaasti pois. Monet luulevat tiheämmän pesuvälin lisäävän rasvoittumista, mutta näin ei ole, kun on oikea shampoo käytössä, se vähentää talineritystä ja tasapainottaa hiuspohjaa.

Oma tehotuote suositukseni rasvoittuvalle päänahalle:

Ekopharma Hilla syväpuhdistava shampoo, 19,50 €

Syväpuhdistava shampoo puhdistaa hiuksista ja päänahasta muotoilutuotteiden jäämät. Sisältää hoitavaa manteliöljyä sekä hemmottelevaa lakkauutetta.

Syväpuhdistavaa shampoo on hyväksi kaikille aika ajoin, mutta erityisesti rasvoittuvalle päänahalle se on tärkeää. Voit käyttää tätä hellävaraista, mutta tehokasta luonnonkosmetiikan syväpuhdistavaa shampoota 1-2 kertaa viikossa.

Hilse

Hilse on yksi yleisimmistä hiuspohjan ongelmista ja jopa 65% ihmisistä kärsii siitä jossain vaiheessa elämäänsä. Hilseen aiheuttaja on useimmiten malassezia-hiivasienen liikakasvu päänahassa, joka ärsyttää ihoa niin, että iho alkaa tuottaa uusia ihosoluja liian nopeasti. Hilseilyn taustalla voi olla monia syitä, mutta yhteistä kaikille hilsetyypeille on kutina ja variseva hilse. Kun hilse on vaaleaa ja näkyvää ja päänahka on kuiva, kyseessä on kuiva hilse.

Jos päänahka rasvoittuu helposti ja hilsehiutaleet kertyvät kellertäviksi kasaumiksi, silloin kyseessä on rasvainen hilse.

Suomalaiselta ekokosmetiikkamerkilta EkoPharmalta löytyy ratkaisu myös tähän ongelmaan:

EkoPharma karpalo hilseshampoo, 18,00 €

Hiuspohjaa tasapainottava shampoo joka sisältää karpalouutetta ja syväpuhdistavaa savea sekä hiuspohjaa hoitavaa ja tasapainottavaa paju-, siankärsämö- ja timjamiuutetta. Betaiini kosteuttaa ja shampoon vitamiiniyhdiste hoitaa hiuspohjaa.

Herkkyys/Ärtyisyys/Kutina/Kuivuus

Hiuspohjan kutina, kihelmöinti, kireyden tunne, kuumotus sekä arkuus ovat myös yleisiä ongelmia. Herkistymisen voi laukaista monet tekijät, kuten hajustetut ja väriaineita sisältävät hiustenhoitotuotteet sekä tuotteiden sisältämät kemikaalit; silikonit, sulfaatit ja helmiäiset. Myös liian harva pesuväli, riittämätön huuhtelu pesun jälkeen, säätilan vaihtelut, kuiva sisäilma, stressi sekä kemialliset käsittelyt saattavat aiheuttaa ärsytystä päänahassa.

Kuivan ja aran hiuspohjan hoitoon saadaan apua rauhoittavasta mustaherukasta sekä hillasta.

EkoPharma mustaherukka hiuspohjaseerumi, 12,50 €

Hellävarainen ja rauhottava seerumi kuivalle ja kutisevalle hiuspohjalle.

Sisältää hiuspohjaa rauhoittavaa mustaherukan lehtiuutetta ja allantoiinia sekä hiuspohjaa hoitavaa peltokorte-, paju- ja siankärsämöuutetta. Seerumi jätetään hiuspohjaan ja voit käyttää tätä kuuriluontoisesti.

EkoPharma hilla kosteuttava shampoo, 18,00 € & hoitoaine, 18,00 €

Hiuspohjaa ja hiusta kosteuttava shampoo & hoitoaine sisältävät hoitavaa karitevoita ja hillaöljyä sekä kosteuttavaa hillauutetta.

Atooppinen ihottuma eli ekseema

Ekseema on tulehduksellinen ihotauti, joka ilmaantuu tavallisesti vauvaiässä, jonka jälkeen se saattaa rauhoittua, mutta voi pahentua uudestaan aikuisiällä. Murrosikäisillä ja aikuisilla atopia oireilee useimmin pään alueella ja ylävartalolla. Iso osa hiuspohjan ihomuutoksista on raapimisen aiheuttamaa ihon pintakerroksen paksuuntumista, rupia ja pieniä haavaumia. Mukana voi olla myös stafylokokkien ja muiden märkäbakteerien aiheuttamaa kroonista infektiota.

Atooppisen ihon hoitoon päänahassa sopii hyvin jo yllä esittelemäni mustaherukka seerumi päänahalle. Lisäksi täysin hajusteettomat EkoPharman mustaherukka shampoo ja hoitoaine ovat hyvä apu rauhoittamaan atopiasta kärsivää päänahkaa. Tuotteet sopivat hyvin myös perheen pienemmille ja koko perheen käyttöön.

EkoPharma mustaherukka shampoo, 18,00 € ja hoitoaine, 18,00 €

Hellävarainen voidepohjainen shampoo ja hoitoaine päivittäiseen hiustenpesuun. Sisältää hiuspohjaa ja hiuksia hoitavaa ja rauhoittavaa mustaherukkauutetta, kauraa sekä allantoiinia.

Hiustenlähtö

Hiustenlähtöön on monia syitä ja suurin osa kärsii tästä vaivasta jossain vaiheessa elämäänsä. Yleisempiä syitä ovat mm. hormonaaliset tekijät, psyykkiset tekijät, kuten stressi tai esimerkiksi isot elämänmuutokset, ravinto ja jotkin sairaudet.

Naisilla myös raskaus ja imettäminen sekä vaihdevuodet vaikuttavat hiustenlähtöön.

Miehillä hiustenlähtöön vaikuttavat miessukupuolihormonit sekä perinnöllinen hiustenlähtö.

Hiustenlähtöön on kehitetty monenlaisia hoitokeinoja, mutta perinnöllistä hiustenlähtöä niillä ei voida pysäyttää. Kuitenkin oikeiden tuotteiden käyttö sekä jotkin ravintolisät voivat hidastaa kaljuuntumista.

Jos hiustenlähtö johtuu muista ulkoisista tekijöistä oikeat tuotteet sekä ravintolisät auttavat asiaa. Tärkeää on myös tunnistaa hiustenlähdön syyt ja esim. stressaavassa elämäntilanteessa pitää huoli terveellisistä elämäntavoista sekä riittävästä levosta.

Tärkeitä ravintoaineita hiustenlähdöstä kärsiville ovat:

-Magnesium

-Pii

-Rauta

-Sinkki

-Biotiini

BTB13 on juuri lanseerannut uuden sarjan juuri hiustenlähdöstä kärsiville. Kaikki tuotteet sisältävät tutkittua suomalaista BTB13 yhdistettä, joka parantaa solujemme toimintaa. Solujen aktivoituessa, myös hiuksen voivat paremmin.

BTB13 Hair Growth Vitamin Shampoo, 24,90 €

Hiusten kasvua aktivoiva, kosteuttava hoitoshampoo elvyttää hiuspohjaa ja ehkäisee hiustenlähtöä, ylläpitää hiusten kasvua ja vahvistaa hiuksen rakennetta. BTB13-yhdiste aktivoi solujen uusiutumista ja edistää hiusten kasvua. Hiuspohjaa aktivoiva kofeiini sekä B-, C- ja E-vitamiinit ylläpitävät tehokkaasti hiuspohjan tasapainoa, vahvistavat sitä sekä edistävät hiusten kimmoisaa rakennetta. Luonnolliset kasviuutteet tukevat hiusten hyvinvointia. Shampoo vahvistaa myös voimakkaista käsittelyistä vaurioituneita hiuksia. Miedot, kasvipohjaiset pesevät aineet ovat hellävaraisia hiuspohjalle sekä hiuksille ja ylläpitävät hiuksen elinvoimaista väriä ja kiiltoa.

BTB13 Hair Growth Vitamin Conditioner, 27,90 €

Hiusten lähtöä ehkäisevä ja vaurioituneita hiuksia vahvistava hoitoaine sisältää hiuspohjaa vahvistavan ja hiusten kasvua aktivoivan BTB13-yhdisteen lisäksi runsaasti terveelle hiuspohjalle välttämättömiä vitamiineja, kuten B-, E- ja C-vitamiinia. Lisäksi hoitoaineessa on rauhoittavaa ja kosteuttavaa kaurauutetta ja kauraöljyä. Kasviperäiset proteiinit yhdessä luonnollisten öljyjen kanssa lisäävät hiusten kosteutta ja kimmoisuutta ja antavat hiuksille kiiltoa. Hoitoaine vahvistaa myös voimakkaista käsittelyistä vaurioituneita hiuksia. BTB13 Hair Growth Conditioner on hiuspohjaa kosteuttava, aktivoiva ja hiuksia vahvista hoitoaine.

BTB13 Hair Groth Serum, 49,90 €

Hiuspohjaa ja hiusten kasvua aktivoiva hoitoseerumi sisältää runsaasti patentoitua BTB13-yhdistettä, joka vilkastuttaa hiuspohjan ja hiusten solu-uusiutumista sekä tasapainottaa ja vahvistaa hiuspohjaa. Lisäksi seerumi sisältää aktiivista kasviyhdistettä ja kofeiinia, jotka edistävät hiuspohjan aktiivisuutta ja hiusten kasvua. B5-, B3-, B6- sekä C- ja E-vitamiinit tukevat hiuspohjan hyvinvointia ja hiusten kimmoisaa rakennetta. Prebiootit edistävät ihon mikrobiomin hyvinvointia ja hiuspohjan luonnollista vastustuskykyä.

Uskon että näitä tuotteista on apua myös sinun päänahan ongelmiisi. Pääset tilaamaan kaikkia esittelemiäni tuotteita meiltä osoitteesta HIUKSET – Beautyplatform.fi

-Eveliina

Lähteet:

Lähde: WSOY pro hiukset
www.markbirchhair.fi

ensimmäinen Kuva Marfa Bogdanovskaya Pixabaystä

viimeinen Kuva Martin Slavoljubovski Pixabaystä

Jaa tämä artikkeli ystävillesi!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on telegram

Kurkkaa myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *